Yenimahalle Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü Yılında Cephe ve Asker Türküleri Liselerarası Solo Ses Yarışması sonuçlandı. Yenimahalle genelinden 13 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler, katılımcılara hem müzik ziyafeti sundu hem de duygulu anlar yaşattı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmaya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hilmi Turan, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Katılımın yoğun olduğu yarışmada Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü, öğrenciler tarafından seslendirilen duygu yüklü cephe ve asker türküleriyle anıldı. Kültür mirasına sahip çıkmak, Çanakkale şehitlerini türkülerle anmak, türkülerle sevgi aşılamak amacıyla düzenlenen yarışmaya Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği sanatçıları jüri üyeliği yaptı. Tek tek sahneye çıkarak hünerlerini sergileyen öğrenciler, salonda alkış tufanı oluşturdu. Sesleriyle olduğu kadar sahne duruşlarıyla da büyük beğeni toplayan öğrenciler, dereceye girebilmek için tüm hünerlerini sergiledi.

RUMELİ TÜRKÜSÜYLE BİRİNCİLİĞİ KAPTI

Yarışmada Demetevler Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nurcan Parlak, seslendirdiği 'Yeni cami avlusunda ezan sesi var' adlı Rumeli türküsüyle salonu mest etti. Duygulu türküsü ve içli sesiyle kendine hayran bırakan Parlak, jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Yarışmada Nermin Mehmet Çekiç Anadolu Lisesi’nden Muazzez Naz Baştürk, 'Çalın Davulları' türküsüyle 2’nci, Batıkent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Merve Şener ise okuduğu uzun hava türkü ile 3’üncü oldu.

ÖDÜLLER BAŞKAN YAŞAR’DAN

Dereceye giren öğrencilere Yenimahalle Belediyesi tarafından bağlama armağan edildi. Ayrıca Yenimahalle Belediyesi, yarışmaya katılan bütün okullara bağlama ve Fotoğraflarla Atatürk Cumhuriyeti adlı kitap seti de hediye etti. Ödüllerini Başkan Yaşar’ın elinden alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansırken Yaşar, genç yetenekleri tek tek tebrik etti. Yenimahalle Belediyesi olarak böylesine anlamlı bir yarışmanın içinde olmaktan onur duyduklarını dile getiren Yaşar, “Çanakkale, bir milletin var olama mücadelesidir. Bir ulusun emperyalist güçlere karşı yokluk içerisinde yazdığı destandır” dedi. Çanakkale savaşında yiğitçe çarpışan vatanseverleri ve şehitleri rahmetle andıklarını belirten Yaşar, ülkenin ne zorluklarla kurulduğunu hatırlattı ve öğrencilerden cumhuriyete sahip çıkmalarını istedi.

HEP BİR AĞIZDAN ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ

Programın kapanışında bütün okulların öğrencileri ve öğretmenleri ile Başkan Yaşar, hep birlikte sahneye çıkarak Çanakkale Türküsünü seslendirdi. Daha sonra Jüri Başkanı Günay Şimşek okuduğu şiirle, salonu duygulandırdı.