Yenimahalle Belediyesi Türkiye’de bir ilke, örnek bir projeye daha imza ataraki “Evrensel Değerler Çocuk Müzesi” için projesini tamamladı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin alt katında 1600 metrekare alana kurulacak olan müzenin Eylül ayı sonuna yetiştirilmesi planlanıyor.
7 temel değerin, 7 farklı kalıcı sergisi ve karşılama bankosunun olacağı müzede sorumluluk, yardımseverlik, saygı, doğruluk, hoşgörü, sevgi ve dostluk temaları işlenecek.
Müzede oluşturulan tüm sergiler, MEB müfredatına uygun, eğitimi destekler ve bilimsel içerikli hazırlanıp; bir yandan çocukların öz benliklerini evrensel değerlerle geliştirmeyi amaçlarken beraberinde rekabetçi dünya içerisinde bilim sanat, tarih gibi konularda gelişmelerini sağlayıcı entelektüel birey olma yolunda gelişmelerine yardımcı olacak şekilde bütünleştiricilik ilkesiyle oluşturuluyor.

YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER

Çocukların aileleriyle birlikte eğlenceli, keşif deneyimleri yaşayabilecekleri bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş parlak zihinler bu müzede yetişecekler. Bilim, sanat ve toplumla ilgili eğlenceli oyunlar, ilham verici sergiler ve çocukların bireysel farklılıklarına göre çeşitli keşfetme etkinliklerini içeren programlarla 0-18 yaş arası çocuklarımızın, merak duygularını, hayal güçlerini, yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Müzenin kuruluşunda ziyaretçi- öğretmen görüş ve taleplerini de değerlendirecek olan Yenimahalle Belediyesi bu tespitler ışığında müzedeki sergileri, koleksiyonları ve eğitim programlarını alanında uzman akademisyenler, öğretmen ve teknologlar ile işbirliği içerisinde yapacak.