Batman’ın Kozluk ilçesinde yerel bir gazetede çalışan Metin Barlık, tarihi geçmişi yaklaşık 150 yıla dayanan el motifleri, tarihi eseleri ve bir çok eski fotoğrafı bir araya getirmek için çalışma başlattı.

İlçe merkezi ve köyleri tek tek dolaşan Barlık, yaklaşık 150 yıl önce kullanılan objeleri bir araya getirerek, ilçenin geçmişine ışık tutmak istiyor.
Barlık, yoğun bir çalışma ve araştırma sonucu yaklaşık 90 yıl önce çekilmiş ve ilçe halkına ait olduğu belirlenen fotoğraflara ulaşarak çerçeve yaptırmış. Aynı zamanda Batman Turizm ve Tanıtım Derneği'nin ilçe temsilcisi olan Metin Barlık, bu çalışmaya yaklaşık 2 ay önce başladığını belirterek, amcanın ilçe tarihine ışık tutmak olduğunu anlattı.

Yıllar önce kullanılan objeleri bir araya toplamaya çalıştığını ve bir çok objeye ulaştığını belirten Barlık, “Her insanın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Benim amacım bizden sonraki nesillere bu tarihi ulaştırmak. Şu ana kadar yaklaşık olarak 150 parçaya ulaştım. Çalışmalarım hala devam ediyor.” dedi.

Bu eserlere ulaşmak için köy köy dolaştığını belirten Barlık, “Ben imkanlarım dahilinde ulaşabildiğim her yere ulaşıyorum. Bu eseleri bir arada toplayıp turizm haftasında ziyaretçilere göstereceğiz. Eserler arasında o dönemin gaz lambası, ev eşyaları ve motifler yer alıyor. Fotoğrafları görenler şaşırıyor. Bize bu fotoğraflara nasıl ulaştığımızı soruyorlar. Çünkü 80 yıl önce çekilmiş fotoğraflar var. İlçemizin ilk kaymakamı ve o dönemin daire amirleri yer alıyor. Askeri yetkililerin yer aldığı fotoğraflar mevcut. Bu işi yaparken zevk alıyorum. Bana mutluluk veriyor." diye konuştu.