Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan Ruslar resim, folklorik bebek ve batik (ipek üzerine yapılan resim sanatı) sergisi açtı. 2 bin yerleşik yabancı, Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde iki günlüğüne açılan Rus Art Sergisi'nde biraraya geldi. Serginin açılışını, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz yaptı. Serginin koordinatörü Evginia Saka, yerleşik yaşayan Rusların 250 el emeği göz nuru eserinin, ayrıca Rus çocukların yaptığı resimlerin yer aldığını ifade etti.

Sergide en çok ilgiyi, Rus folklorik bebek ustası ve desinatör Julia Polat'ın yaptığı bebekler gördü. Polat, bunların Rus giyim kültürünü anlatan en iyi öğeler olduğunu kaydetti. Rus folklorik bebeklerin tanıtımına Manavgat'ta devam edeceklerini belirten Polat, Rusya'dan yöreye özgü kumaşlardan getirerek yaptığını, maddi değerinden çok kültür değerinin ön planda olduğunu söyledi. Rus grafik ve batik sanatçısı Elana Petrik ise sergilediği eserleri Manavgat'taki atölyesinde yaptığını anlattı. Petrik, batiklerin ipek üzerine yapıldığını, Rusya'da ve Hindistan'da yaygın bir sanat olduğunu ifade etti. Svetlana Oğuz da el emeği göz nuru kanaviçelerini Manavgat'taki evinde yaptığını, kanaviçenin Rusya'da da yaygın olduğunu belirtti.

Başkan Yardımcısı Öz, ilçede yaşayan Rusları böyle bir sanat buluşmasında biraraya getirmekten ve Rus sanat eserlerini görmekten mutlu olduğunu söyledi.