Bursa’nın ahşap kolon ve kubbeye sahip 2 hamamından biri olan 600 asırlık Reyhanpaşa Hamamı’nda artık Yeşilay hizmet verecek.

Teşrifat alımları süren hamamda incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni dönemde kültür merkezi olarak hizmet verecek tarihi binada Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin faaliyet göstereceğini açıkladı. Başkan Altepe, Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği yerleşkesi içerisinde yer alan Reyhan Pazarı üzerinde bulunan Reyhanpaşa Hamamı’nı gezdi. Restorasyon çalışmaları sona eren 600 yıllık bina, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinasyonunda yaklaşık 1,5 yıl süren çalışmalar sonucunda özgün kimliğine kavuşturuldu. Başkan Altepe’nin inceleme gezisine, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas da katıldı.

Başkan Altepe, Bursa’nın tarihi özelliğini gün yüzüne çıkartan çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade etti. Altepe, 6 asır sonra hamamın restore edilerek ilk günkü ihtişamına kavuşturulduğunu söyledi. 1,5 yıl öncesine kadar he yönüyle harabe olan, tahribat görmüş binanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üzerindeki yorgunluğu attığını ifade eden Başkan Altepe, "Reyhanpaşa Hamamı, ahşap kolonları ve kubbeleriyle birlikte Bursa’da önemli bir eser. Örnek anıtsal yapı. Büyükşehir birikimi ve kadrolarıyla güzel çalışma oldu. Kentimiz yeni bir ziyneti daha kazanmış oldu." dedi.

Başkan Altepe, Reyhanpaşa Hamamı’nın yeni dönemde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şubesi tarafından kullanılacağını açıkladı. Uzun yıllar Türkiye’de başta uyuşturucu olmak üzere sigara ve alkol bağımlılığıyla mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin kendisine uygun mekanda Bursa’nın kalbinde yerini bulacağını söyleyen Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Örnek restorasyonlardan biri, işlevlendirilmesiyle birlikte taçlandı. Burada gençlerimize yönelik. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak her türlü çalışma burada yapılacak. Aynı zamanda eğitim de verilecek. İzci gençlerimiz de bu mekanı kullanmış olacak. Yapılan yatırım ve görevlendirmeyle, ecdadımızın ruhu şad oldu. Bursa'mıza, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’ne hayırlı uğurlu olsun."

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Mehmet Raci Arvas ise "Bundan sonra hizmetlerimizi daha da yoğunlaştırarak burada sürdüreceğiz." dedi.