Mersin'de '18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100.yılı ve Şehitleri Anma Günü' etkinlikleri kapsamında Yıldırmhan Koleji öğrencilerinin 'Çanakkale Geçilmez Oratoryosu ve Son Kale Çanakkale' piyesi büyük ilgi gördü.
Yıldırımhan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Programına öğrenci, öğretmen ve veliler büyük ilgi gösterdi.
Yıldırımhan Koleji Sosyal Bilgiler, Türkçe, Müzik, Görsel Sanatlar zümresinin ortaklaşa organize ettiği programda sergilenen Çanakkale Geçilmez oratoryosu ve Sonkale Çanakkale piyesi salondakilerden tam not aldı. İzleyiciler öğrencilerin okuduğu Sakarya ve Çanakkale isimli şiirlerle duygu yoğunluğu yaşarken Müzik öğretmeni Ertuğrul Kantar yönetimindeki Çanakkale korosunun seslendirdiği türkülerde
gözyaşlarını tutamadı. Öğrenciler Yıldırımhan Koleji sınıf öğretmeni Yusuf Yıldırım’ın Çanakkale Gazisini temsil eden kıyafetle salona girmesi ile o günleri yeniden yaşadı.
Yıldırmhan Koleji Müdürü Ahmet Özel Çanakkale Zaferi’nin, şehitlerin adını tarihe altın harflerle yazdıran eşsiz bir tarih ve Türk´ün diriliş destanı olduğu belirtti.
Bu vesileyle bugünlere ulaşmalarını sağlayan şehitleri anmak için okul olarak böyle bir program hazırladıklarını anlatan Özel
"Vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında yad ettik. Çanakkale Savaşı’nda vatanı uğruna canını hiçe sayarak savaşan Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizi minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun” diye konuştu.