Adana’nın yetiştirdiği ünlü sinema adamı Yılmaz Güney, ölümünün 31’inci yılında Çukurova Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek özel bir gecede anılacak. ‘Çirkin Kral’ için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ölüm yıldönümü olan 9 Eylül akşamı bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlik için 9 Eylül Çarşamba akşamı Kenan Evren Bulvarı üzerindeki kapalı semt pazarı önünde saat 18.00’de buluşulacak ve halk, meşalelerle Doğal Park’a kadar yürüyüş yapacak. Gece Güney’in hayatını özetleyen bir fragman ve jeneriğin gösterimiyle başlayacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in açılış konuşmasıyla devam edecek olan Yılmaz Güney’i Anma Gecesi’nde geçen yıldan farklı olarak Çirkin Kral’ın yazarlığı da ele alınacak. Bu bölümde Adanalı öykücüler Özcan Karabulut ile Zafer Doruk ve Mustafa Emre konuşacak; dizi ve sinema oyuncusu Caner Cindoruk usta sinemacının bir eserini canlandıracak. Yine Adanalı olan Salih Bolat’ın şiirleriyle renk katacağı gecede ‘Yılmaz Güney Sineması-Sinemanın Yılmaz Güney’i’ paneli de gerçekleştirilecek.

Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Pütün’ün ağabeyini anlatacağı gecede Aytaç Arman, Menderes Samancılar, Arif Keskiner ve Levent Özdilek gibi tamamı Adanalı olan sanatçılar Yılmaz Güney’in sinemacı kişiliği ve hatıralarını paylaşacaklar. Yılmaz Güney gibi usta bir sinemacı ve cesur bir aydına yakışan güzellikte bir gece hazırladıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner çetin, “Fikirleri, ustalığı ve yürekli çıkışlarıyla yüreklerimizde taht kuran bir ustayı anmak ve onu yaşatmak için bir araya geliyoruz. Herkesi 9 Eylül akşamında buluşmaya davet ediyorum.” dedi.