Kaymakam Pehlivan, ilçe terminaline yaptığı ziyarette, yaklaşık 8 ay önce başlatılan kampanya ile ilgili bilgi verdi. Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, kitaplara sadece yollarda değil, hayat boyu arkadaşlık edilmesi gerektiğine işaret etti. Hazırlanan çalışmanın kısa sürede büyük destek gördüğünü anımsatan Pehlivan şunları kaydetti:
     ''Kampanyanın diğer il ve ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında da yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Bu kitapları temin etmek çok zor değil. Değişik yayınlardan ve değişik kaynaklardan kitapları elde etme şansımız var. Projemize ilk başladığımızda da sadece belirli günle sınırlı olmadığını söylemiştim. Bunun yıllar boyu sürmesini ve kitap okuma alışkanlığının hayat boyu devam etmesi en büyük dileğimiz. Şuana kadar gördüğümüz ilginin kampanyanın istenilen düzeye ulaşacağının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.''
     Türkiye genelinde devam eden ''Türkiye Okuyor'' kampanyasını hatırlatan Pehlivan, okuma alışkanlığının her fırsatta vurgulanması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Kaymakam Pehlivan, daha sonra yolcularla bir süre sohbet etti, kampanya için özel hazırlanan broşür ve kitaplardan dağıttı.