Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköy'e Karşı gibi filmlere imza atan yönetmen Yüksel Aksu, yeni filmi İftarlık Gazoz için kolları sıvadı. Çekimler için Muğla'ya gelen Aksu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan yönetmen Aksu, "İftarlık Gazoz filmiyle yeni bir Ege hikâyesi anlatacağız. Film çekimleri Menteşe, Ula ilçesi ile bu ilçelerimize bağlı Akyaka, Yeşilyurt, Karabağlar Yaylası, Düğerek ve çevredeki kırsal mahallelerimizde yapılacak. 1970'li yıllarda geçecek olan İftarlık Gazoz adlı film, bir çocuğun eski Muğla'daki ramazan ayı ile tütüncülüğü konu ediyor. Dondurmam Gaymak gibi sıcak bir Ege hikâyesi olacak filmde, Ege halkının yanısıra bu sefer sürpriz oyuncular da yer alacak." dedi. Çekimlere ağustos ayında başlayacağını belirten Aksu, "Muğla adeta doğal bir film platosu. Türkiye sinemasında en çok set Muğla’da bulunuyor. Şu an Menteşe, Yeşilyurt, Köyceğiz ve çevresinde birçok film ve dizi çekiliyor. Ben de en kısa zamanda Menteşe ve Ula ilçesinde çekimlere başlıyorum. Muğla'yı, dünya sinemasına yönelik bir film platosu haline getirmek en büyük arzum." ifadelerini kullandı.

Başkan Gümüş ise, "Yüksel Aksu, Dondurmam Gaymak adlı filmde Türkiye'nin ilk Oscar aday adayı filmini çekti. Ege halkının sıcaklığını ve samimiyetini anlattığı filmi, birçok ödül alarak büyük başarılara imza attı. Yönettiği ve senaristliğini yaptığı filmlerle Menteşe'nin tanıtımına da büyük katkılar sağlayan Yüksel Aksu'nun, İftarlık Gazoz adlı yeni filmiyle yine başarılı olacağını inanıyorum. Yeni filminin hayırlı olmasını diliyor, Menteşe Belediyesi olarak imkanlarımız doğrultusunda her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.