Çukurova Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 8 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek “Türk aile geleneğinde kadının önemi” konulu konferansa vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi. Konferansa konuşmacı olarak Eskişehir Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in katılacağını belirten Yıldırım, “Bölgemizde faaliyet gösteren Oğuz Boyları, Yörük ve Yörük Türkmen Dernekleri olarak işbirliği içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerimizi etkin şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Sait Güleç’le görüşen Mehmet Yıldırım, derneğin faaliyetleri ve yürüttükleri sosyal çalışmalar konusunda bilgi verdi. Dünyanın her ülkesinde faaliyet gösterecek olan derneğin, kısa zamanda 200 bin üyeye ulaşmasını beklediklerine dikkat çeken Yıldırım, “Temel hedefimiz; dernek çatısı altında bulunacak üyelerimizin eğitimini üstlenmek olacak. Bunun için konferanslar ve seminerler düzenleyecek ve üyelerimizin bilinçlenmesini, dolayısıyla görevlerini en iyi ve doğru şekilde yerine getirmelerini sağlamaya çalışacağız.“ diye konuştu.

Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan ile Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun ailelerine başsağlığı dileyen ve acılarını paylaştıklarını ifade eden Yıldırım, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.

Mehmet Yıldırım’ın ÇGC ziyaretine Dünya Çalışan Emekçiler Şoförler ve İşçiler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Gürışık, Namık Bayır, Ali Hakverdi ve Cemil Keleş de katıldı.