KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan hastalarından Hatice Nergis, ameliyat öncesi ve sonrası yaşadıklarını kitaplaştırmak istiyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ayaklıcaoluk Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 23 yaşındaki Hatice Nergis, 2007'de elindeki av tüfeğinin kazaen ateş alması sonucu yüzünden yaralandı. Uzun süre tedavi gören Nergis'e, 17 Mart 2012'de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yüz nakli yapıldı. 

Ameliyatın ardından yeni yüzüyle baba evine dönen Nergis, nakil sonrası yaşadıklarını kitaplaştırmaya karar verdi. Hastane odalarında gözyaşı dökerek kaleme aldığı notları kitaplaştırmak isteyen Nergis, ismini vermeyi planladığı eserinin okuyucularla buluşması için destek bekliyor.

Nergis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüz nakli öncesi ve sonrası yaşadıklarını kaleme aldığını söyledi.

Not halindeki anılarının kitaba dönüşmesini arzuladığını vurgulayan Nergis, "Ameliyatın ardından 'kitap yazacağım' diye kendime söz vermiştim, bu dileğimin sözde kalmasını istemiyorum" dedi. 

Yaşamındaki değişikliği ve toplumun kendisine bakış açısını anlatmaya çalıştığını dile getiren Nergis, yazılarının büyük bölümünü hastane odalarında kaleme aldığını ifade etti.  

Nergis, kitabın basımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'ndan yardım beklediğini vurguladı. 

Topluma yararlı olmak istediğini anlatan Nergis, "Kitabı asla bir gelir kaynağı olarak görmüyorum. Bana yardımcı olmalarını çok istiyorum" diye konuştu.

Nergis, sağlık durumunun iyi olduğunu, kontrol için zaman zaman Ankara'ya gittiğini sözlerine ekledi.