Genel amacı, derin bir tarihi kültüre sahip Kahramanmaraş'ın tarihi eserlerinin korunarak turizme kazandırılması ve şehrin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi olan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından mali destek sağlanan “Zabun Konağının (Eski Postane) Turizme Kazandırılması Projesi” kapsamında çalışmalar devam ediyor.  

Bugüne kadar turizm konusunda yeterince yatırım yapmamış ve sektörden istenen ölçüde pay alamamış olan Kahramanmaraş, gerek 18 bin yıllık geçmişin hediye ettiği değerler gerekse doğal güzellikleri ile bakir bir turizm alanıdır. Bu bakımdan projenin genel hedefi Kahramanmaraş'ın turizm potansiyelini harekete geçirerek turizm altyapısının desteklenmesi, Kahramanmaraş'ın genel olarak turizm sektöründen aldığı payın artırılması, kentin ve Kahramanmaraşlıların, kentte üretilen ürünlerin ve yerel kaynakların ülke ve dünya genelinde tanınmışlığının, benimsenmişliğinin artırılması hedeflenmektedir.   

Proje, Kahramanmaraş'ta postane olarak kullanılan tarihi Zabun Konağının tadilatı, rehabilitasyonu ile tefrişatı ve Kahramanmaraş'a özgü yemekler, gıda ürünleri, el sanatları, yöresel giysilerin sergi, satış ve servis işletmesinin altyapısının oluşturulması, kurumsal yapılandırılması ve tanıtım organizasyonunun kurulması aşamalarını kapsamaktadır.

İlk etapta restorasyon ihalesi yapılan Konağın restorasyon işleri Mart ayından buyana yüklenici firma Ozo İnşaat tarafından yürütülmekte olup, temizlik ve söküm işlemleri tamamlanarak imalat aşamasına geçilmiş bulunmaktadır.