CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, dünyanın en köklü ve en zengin dillerinden biri olan Türkçe’nin, ‘devlet dili’ kabul edilmesinin yıl dönümünü kutladı. Yazılı açıklama yapan Yıldız, Türkçe’nin, 13 Mayıs 1277’de Karamanoğlu Mehmet Bey’in fermanıyla Anadolu’da ilk kez 'devlet dili' olarak kabul edilmesinin 738. yıldönümü olduğun hatırlattı.

Dilin bir topluluğu millet yapan en önemli unsur, birlik ve bütünlüğü sağlayan en sağlam harç olduğunu belirten Yıldız, “Cumhuriyetimizin en büyük ve en önemli kazanımlarından olan Türk dilini, yabancı sözcüklerin istilasından korumak, yozlaşmasını engellemek, zenginleştirerek dünya dilleri arasında saygın bir hale getirmek hepimizin görevidir.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün, 'Ulusal duygu ile dil arasındaki bağ çok güçlüdür. Dilin ulusal ve zengin olması, ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil, bilinçle işlensin' sözlerini hatırlatan Yıldız, Türk Dil Kurumu’nun, 'Türk Dili Tetkik Cemiyeti' adıyla 12 Temmuz 1932'de Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu, ne yazık ki günümüzde, sırf Türkçeleştirme adına garip sözcükler uyduran, bazı sözcüklerin de Türkçe karşılığı olarak yine yabancı sözcükler veren, yani giderek saygınlığını yitiren bir kurum haline geldiğini vurguladı.