Kurban Bayramı'nda kırmızı et tüketimi artarken, sağlık uzmanlarından dikkat çeken uyarılar geliyor. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Prof. Dr. Yılmaz Bilgiç, etlerin hemen tüketilmemesi gerektiğini, bir gün dinlendirilmesinin sindirim açısından şart olduğunu söyledi.
Prof. Bilgiç, “Her öğün et yemek, özellikle sindirim sistemi ve karaciğer hastaları için büyük risk. Günde bir öğün et yeterli. Diğer öğünlerde sebze, yoğurt ve hafif besinler tercih edilmeli” dedi.
Sakatatlar ve tatlılar konusunda da uyarılarda bulunan Bilgiç, karaciğer rahatsızlığı olanların sakatatı sınırlı tüketmesi gerektiğini, etin yanında tatlıdan kaçınılmasının sindirimi kolaylaştıracağını belirtti. Ayrıca bol su ve salata ile dengeli bir öğün oluşturmanın faydasına dikkat çekti.