Kahramanmaraş semaların da öbek öbek güvercinler tur atıyor. Önce zevkle izliyorum; kimilerine göre kuşların dansı, bana göre ?sema kuzuları?nın zikrini?¦ Neden sonra güvercinlerin, bir insanoğlunun elindeki sopayı sallaması ile turlar attıktan sonra bir evin çatısına konduklarını fark ediyorum. 
?Kuşlar gibi özgür olmak? deyimi önemlidir. İnsanların hep arzu ettikleri lâkin rüyaları süsleyen bir sahnedir heyecanlı kuş uçuşları. Onların bu dilediğince yükselip dilediğince alçalma görüntüleri hep çok etkileyicidir. Lakin görünen o ki, insanımız kuşların hava sahasını da belirlemiş durumda. Zira Belli bir terbiyeden geçen bu kuşlar uçuş alanları dışında uçamıyorlar. 
Evet, ?Kuşçuluk? tan bahsediyorum. Bugün bir sektör haline gelmiş, ilimizde de oldukça yaygın olan kuşçuluk kimi için bir stres atma aracı kimi içinse geçim kaynağı haline gelmiş durumda. Festivali bile yapılıyor her yıl. Geçmişi de var tabi. Şöyle bir araştırdım, çok çarpıcı bir o kadar düşündürücü hikâyeler var. Diyarbakır milletvekili Sıbgatullah Seydaoğlu'nun meclis lojmanlarında kuş beslemesi lojman sakinlerinin tepkisini çekmiş medyada geniş yer tutmuştu. Kuşlarına adeta âşık olanlar, onlar çalınır korkusu ile evine hiç uğramayıp kuşları ile kalanlar, işi gücü bırakıp ailelerini geri plana atanlar ve daha birçok olay.  Maalesef hobilerimizde zaman zaman ölçüyü kaçırıyoruz. Rabbimizin bizlere tefekkür için verdiği güzellikleri tutsak edip ve onlara tutsak olup insana ve mahlukâtın fıtratına aykırı işler yaparak ekolojik dengeyi bozuyoruz. Bu güzel kuşlar Ã?hir dağı 'nın eteklerinde gönüllerince uçsalar kendi aile hayatlarını kendi ortamlarında kursalar, akşama kadar çalı çırpı toplayıp sonra Yuvacıklarında istedikleri gibi zaman geçirseler, kısaca beşer elini onların hayatından çekse ne güzel olur. 
Bugün nesilleri tükenen hayvanların koruma altına alınmasını anlıyorum, lakin doğada kendi halinde yaşaya bilecek türlerin hayvan severlik adı altında dengelerinin bozulmasına karşıyım. Üst komşum sokaktan bir yavru kediyi evine almıştı. Kedicik ev ortamına uyum sağlasada sokağı da özlüyor, ara ara dışarı çıkıp akşamları eve geliyordu. Ama ne sokak kedileri onu doğru düzgün aralarına aldılar ne de kendisi eve tamamen adapte olabildi. Kediciğin dengesi bozuldu sonunda bakım evine gitti tabi?¦
Güzel yerinde güzel değil mi? İllaki güzelin bizim olması gerekmiyor, güzel diyebilmemiz için. Çokta güzel kuşlar bu türler, Rabbimizin Celil isminin tecellisini görmek mümkün. Belli ki kuşçular farkında olmadan bu güzel kuşlardaki Allah'ın sanatına vuruluyorlar. Öyle ise bu tefekkür için yaratılmış canlıları yaratılış gayelerinden uzaklaştırmamalı. Kâinattaki her şey ait olduğu yer de güzeldir. 
Keşke bu asil, güzeller güzeli kuşları kendi hava sahalarında serbest bıraksak da, onların mutluluktan uçar hallerini seyre dalsak. Onlar gibi uçmak hayalleri kursak özgürce?¦
Görüşmek üzere?¦