Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesinde yaşayan 108 yaşındaki İsmail İnal, hafızasıyla herkesi hayrete düşürüyor.
Kurtuluş Savaşında Yunanlıların Emet ve Hisarcık ilçelerini işgali esnasında gelişen olayları detaylı olarak anlatan, o zamanlar hangi paraların tedavülde olduğunu ve başından geçen olayları tüm ayrıntılarıyla hatırlayan 108 yaşındaki İsmail İnal, 77 yıldır evli olduğu 98 yaşındaki eşi Pembe İnal ile Hasanlar köyünde tek katlı iki odalı ahşap evde yaşamını sürdürüyor.
Hasanlar köyünün 100 yıllık insanlarını bana sorun" diyen 108 yaşındaki İsmail İnal, başından geçen hiçbir olayı unutmadığını söyledi.
İnal,”Allah benim kafama bilgisayar koymuş, 100 senelik meseleler kafamda duruyor. 15 yaşındayken annem öldü. Rahmetli babaannem, anneannem ve gözleri görmeyen halama eşimle birlikte baktık. Bu yaşa gelmemizin birinci sebebi, onların sağlıklarında bize ettikleri hayır dualardır. Özellikle 14 sene bakımını üstlendiğim halam sık, sık bana, “Oğlum Allah sana uzun ömürler versin“ derdi. Onların hayır dualarıyla bugün ayaktayız. Yoksa uzun yaşamak için özel bir beslenme uygulamıyorum. İyi günde ve kötü günde eşim her zaman yanımda oldu. Birbirimize hep destek olduk. Sevdiğin insanla 77 yıl aynı yastığa baş koymak ne kadar güzel. Ancak 98 yaşındaki eşim Pembe, şu an ağır hasta ve bakıma muhtaç. 3 erkek ve kız evladımdan bir erkek evladım öldü. Sağ olsun evlatlarım ve torunlar bizlere çok iyi bakıyorlar. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.
İnal, kuvvetli hafızasının, yaşama sıkı sıkıya bağlanmasından kaynaklandığını, hiçbir zaman için ümitsizliğe kapılmadığını ve hep pozitif düşündüğünü sözlerine ekledi.