Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yapıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıl dönümü olan bu gün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde de törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
30 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da törenler başladı. Törene Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanı Necmi Koç, İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, resmi daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, resmi daire çalışanları, öğrenciler, güvenlik güçleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık Çelengini İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Garnizon Komutanlığı çelengini Garnizon Komutanı Necmi Koç ve Belediye Başkanlığı adına çelengi İlçe Belediye Başkanı Cavit Erdoğan sundular.
Saat 10:00’de saygı durusu, akabinde İstiklal Marsı söylendi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Pazarlar Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Duran yaptı. Duran, konuşmasında, 30 Ağustos zafer bayramının sadece ulusumuzun kurtuluş destanı olmadığını ve tüm kurtuluş mücadelesi veren milletlerin ümidi olduğunu belirtti.
Tören Anadolu Lisesi Öğrencilerinin şiirler okunması ile sona erdi.
Pazarlar Kaymakamı Ahmet Karaaslan, makamında tebrikleri kabul etti(MB-EFE)