AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan girişimin alçak ve kalleşçe olduğunu dile getiren Çetinbaş,"Milli iradeyi son nefesimize kadar savunacağız” dedi.
çetinbaş, "15 -16 Temmuz tarihleri Türkiye tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Fettullahçı terör örgütü FETÖ’nün silahlı kuvvetlerdeki iş birlikçi örgüt elemanları darbe girişiminde bulunmuşlar, ama bu hain girişim yüce milletimizin basiretli ve inançlı direnişi sayesinde geri püskürtülmüştür. Bu hain terör örgütü mensupları milletin kendilerine verdiği düşmana karşı kullanacakları silahları ne yazık ki vatandaşına, polisine ve silah arkadaşına karşı kullanmışlardır. Aziz milletimiz şiarına yakışır bir direnişle darbecilere karşı tek yürek olmuş, demokrasiye tüm gücüyle sahip çıkmış ve çıkmaya devam etmektedir.
Yüce milletimiz meydanları doldurmuş, tankların önüne durmuş, silahlara karşı göğsünü siper etmiştir. Demokrasiye sahip çıkmak uğruna şehit olan polisimiz, askerimiz ve vatandaşlarımız vardır. Kendilerine Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Askerimizi, polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden bu vatan hainleri elbette cezasız kalmayacak gereken en ağır cezayı göreceklerdir. Gün birlik beraberlik günü, zaman demokrasiye vatana Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır. Bizler AK Parti Kütahya teşkilatları olarak her daim Zafer Meydanı’nda olacağız. Kütahyalı hemşehrilerimizi de Zafer Meydanı’nda toplanarak demokrasiye sahip çıkmaya gücünü bu hainlere göstermeye davet ediyoruz. Allah bu uğurdan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere hükümetimize ve tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin,yar ve yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı. (EFE)