Kütahya’nın Gediz ilçesinde yeni kurulanW Arama Kurtarma ve Doğa Sporları GSK Derneği’nin (GEDAK) tanıtım toplantısı yapıldı.
Gediz Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan GEDAK tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, daire amirleri, Pusula Arama Kurtarma Doğa Sporları, UMKEDER, Kütahya Dağcılık İl Federasyonu ve çevre bölge spor temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Yoğun çalışmalarından dolayı toplantıya katılamayan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, bir kutlama mesajı göndererek Gediz Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
Toplantıda bir konuşma yapan GEDAK Geçici Başkanı Bekir Keskin, GEDAK’ın arama kurtarma eğitimi ve faaliyetleri başta olmak üzere, her yaştan katılımcı ile doğa sporları eğitim ve etkinlikler düzenleyip böylelikle Gediz’in tanıtımını yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Derneğin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Gediz Gönüllüleri tarafından kurulduğunu belirten GEDAK Geçici Başkanı Bekir Keskin, Gediz’in 1970 yılında yaşadığı deprem felaketini hatırlatarak, başta böyle acı hadiselere karşı halkı eğitmek ve bilinçlendirmek, ata sporumuz okçuluk, trekking, bisiklet, trap ve skeet, yamaç paraşütü, durgun su yarışı, kayak ve çeşitli spor dallarına halkın katılımını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti ve desteklerinden dolayı tüm mülki ve idari amirlere, katılımcılara ve Gediz kalkına teşekkür etti.
Tanıtım toplantısında Pusula Arama Kurtarma Doğa Sporları ve GSK Derneği (PADOK) Başkanı Levent Bircan, UMKEDER Kütahya Dernek Temsilcisi Yunus Genç ve Kütahya Dağcılık İl Federasyonu Temsilcisi Zekiye Kaya da birer konuşma yaparak, Arama-Kurtarma ve Doğa Sporları dernekleri hakkında bilgi vererek GEDAK’a başarılar dilediler.
Gediz Kaymakamı Avni Kula, ilçede ilk ve tek olan Gediz Arama Kurtarma ve Doğa Sporları GSK Derneğine başarılar dileyerek arama ve kurtarmanın önemi hakkında bilgi verdi ve Gediz’in doğa sporlarının icra edileceği eşsiz güzelliklere sahip olduğunu belirtti.
Kaymakam Avni Kula, Sağlık Bakanlığı bünyesinde gönüllü olarak görev alan UMKE personellerine Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan güvenlik güçlerine sundukları sağlık hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.(MA-EFE)