Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, ’Baba Destek Programı’na (BADEP) katılan babalar, belgelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla yürütülen Aile Eğitimlerinin bir parçası olan Baba Destek Programı düzenlendi.

Programa katılan ve 14 hafta devam eden 42 kursiyerden, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazanan 19 gönüllü babaya Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda törenle sertifikaları verildi.

Mehmet Tarhan İlkokulunda Tavşanlı’da ilk kez başlayan bu eğitimlerin belge törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Çelebi, İlkokul Müdürleri, kursiyer babalar eşleri ve çocukları ile katıldı.

Belge töreni bu programa ev sahipliği yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Çelebi ve Mehmet Tarhan ilkokulu Müdürü Kadir Korkmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Program BADEP tanıtımı ve BADEP’e katılan babalar adına yapılan konuşmaların ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Karaboğa, babalık hakkında yaptığı konuşmasıyla devam etti.

AÇEV tarafından bu programın icra edilmesinde emeği geçen Mehmet Tarhan İlkokulu Müdürü Kadir Korkmaz’a ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Şen’e teşekkür beratları ile katılımcı kursiyer babalara, belgeleri takdim edildikten sonra, toplu hatıra fotoğraf çekimi ve Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ikramıyla program sona erdi.

Programın ardından BADEP Eğitimcisi Osman Said Demiryılmaz, bu programın yaygınlaşarak devam edeceğini ve yakın zamanda tüm Tavşanlı’daki babalara bu program aracılığıyla ulaşacaklarını ifade etti. (Tİ - EFE)