AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Cumhuriyetimiz, anlamı ve gücü milletimizin ortak iradesi ve büyük bir azimle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin gurur dolu eseridir" dedi.
Çetinbaş, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, tarihler boyunca belirli aralıklarla emperyalist devletlerin, karanlık mihrakların ve hain odakların girişimleriyle içeriden ve dışarıdan çökertilme ve işgal edilme girişimlerine maruz kaldığını belirtti.
Türk milletinin hain senaryoları asla izin vermeyeceğini dile getiren Başkan Ali Çetinbaş, "Aziz ve onurlu milletimizin şanlı tarihimizdeki eşsiz zafer ve başarılarından biri olan ’Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü büyük bir övünç ve coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, anlamı ve gücü milletimizin ortak iradesi ve büyük bir azimle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin gurur dolu eseridir. Yaşanılan tüm zorluklar ve sıkıntılara rağmen kadını erkeği, genci yaşlısı her kesimden, yurdun her köşesinden mazlum insanları ile verdiği destansı mücadele sonucunda kazanılan bu zafer milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan ’Cumhuriyeti’ armağan etmiştir.Şanlı devletimiz ’Türkiye Cumhuriyeti’ tarihler boyunca belirli aralıklarla emperyalist devletlerin, karanlık mihrakların, hain odakların girişimleriyle içeriden ve dışarıdan çökertilme ve işgal edilme girişimlerine maruz kalmıştır. Ama aziz milletimiz, engin cesareti ve feraseti ile bu saldırı ve girişimlerin üstesinden gelmiş, iman gücü sayesinde püskürtüp yerle bir etmiştir.Nitekim bu hain mihrakların sonuncusu olan terör örgütü FETÖ 15 Temmuz 2016 gecesinde şanlı tarihimize bir kez daha kara bir leke sürerek, hain senaryolarını uygulamaya kalkıştılar. Ama milletimizin atalarından aldığı güç ve inanç sayesinde ezilip büyük bir hezimete uğradılar. Bu şanlı ve gazi millet bir kez daha vatan hainlerine milletin birliğine ve bütünlüğüne kast etmiş, asker kıyafetli teröristlere ve iş birlikçilerine daha doğrusu Cumhuriyet düşmanlarına tarihi bir ders vermiştir.Diğer yandan devletini, milletini sırtından vurmaya, bölmeye çalışan bölücü örgütte ortağı olduğu hain FETÖ terör örgütü ile birlikte kalleş saldırılarını can havliyle sürdürmektedir. Aldıkları büyük darbelerle köşeye sıkışan katil bölücü örgüt ve mihrakları ellerindeki son kozlarını oynamaya çalışmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, vatansever yılmaz güvenlik güçleri milletinden aldığı büyük güç ile bu hainlerin üstesinden gelerek hak ettiği cezayı vermeye devam edecektir. Kahraman milletimizde, kendindeki bu azim ve kararlılık var oldukça Allah’ın yardımıyla inşallah tüm düşman ve hainlerin hakkından gelecektir.Bu noktada hepimize düşen ortak görev, barış ve kardeşliğimize birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak birbirimize sıkıca kenetlenmektir. Ortak paydamız ve değerimiz olan Yüce Devletimize, Cumhuriyetimize, milli ve manevi değerlerimize sıkıca sarılarak her şeyden üstün tutmaktır. İşte bunu sağlayabildiğimizde bizi hiçbir güç hedeflerimize, 2023 vizyonumuza, onur ve gururla erişmekten alıkoyamayacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, canlarını seve seve feda ederek şehit olan aziz şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyor ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)