Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "15 Temmuz’dan sonra ülkemizin üstüne güneş artık bir başka doğdu. Bundan sonra tarihte hiç sahip olmadığımız büyük bir umutla, el ele geleceğe daha emin ve daha kardeşçe yürüyeceğiz" dedi.
Zafer Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetinde konuşan Saraçoğlu, darbe teşebbüsü sonrası tarihte hiç kimsenin boy ölçüşemeyeceği büyük bir güçle karşılaşıldığını ifade etti.
Saraçoğlu, "Bizi küçümseyen, ileri demokrasi konusunda eleştiren ülkeler, Türk halkının, demokrasiye, seçtiği Cumhurbaşkanına, milletvekillerine, hükümetine nasıl sahip çıktığını gördüler. Bizler, görev onuru gereği emre uymakla yükümlüyüz. Söz konusu bayrak ve vatansa yanarız, donarız ama ölür, ama öldürürüz, lakin durmayız. Çocuklarımızın bu ülkede özgürce ve keyif içinde yaşamasının bedeli bir kaç hainle savaşmaksa, bundan asla geri adım atmayız.Bu hainler yapabilecekleri en ölümcül hatayı yaptılar. Milletin, 1960, 1980 darbelerinde ve 28 Şubatta olduğu gibi şiddetin ve gücün önünde diz çökeceğini düşündüler. Adnan Menderes ve arkadaşları asıldığında suskun kalanların, Özal zehirlenirken, Erbakan devrilirken, Muhsin Yazıcıoğlu öldürülürken ağzını sessizlikle mühürleyenlerin, son darbe karşısında hemen teslim olacaklarını düşündüler. Karşılığında ise hayallerinin çok ötesinde bir tavır ve dik duruş gördüler. Ne mutlu bizlere ki; Yüce Rabbim tüm dünyanın kaderini değiştirecek bir tarih yazmayı bu millete nasip etti. 15 Temmuz 2016, tarih kitapları, bu günü ve bu yılı, bir ulusun darbeye karşı destansı mücadelesi olarak anlatacak. Bizler Darbecilere ve onların baronlarına darbe yapan bir millet olarak anılacağız. Bu tarihten itibaren dünyanın hiç bir yerinde egemen güçler, gözüne kestirdikleri ülkeleri soymak için darbe yapamayacak, yaptıramayacak. Bu tarih, Türkiye’ye tezgah kurulamayacağını, kurulan tezgahların bizzat millet tarafından paramparça edileceğini, Türk’ün, Kürt’ün, Lazın, Çerkez’in, Alev’inin, Sünni’nin mesele vatan ve bayrak olunca, tek yumruk haline gelip tezgah sahiplerinin tepelerine balyoz gibi indiğini o hainler hep hatırlayacak.Burada ideoloji gözetmeksizin; AK Partili ,MHP’li, CHP’li, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili kardeşlerimizi görünce gurur duyuyorum. Milleti için kurşunların üzerine korkusuzca beraber yürüyorlar. Silahsız bir şekilde sadece iman gücüyle, silahlı barbarlara karşı dik duran kardeşlerimizi görünce gurur duyuyorum. Onlar bir kıyamet bulutu gibi üstümüze geldiler, bizi umutsuzluğa ve karanlığa boğmak istediler. Ancak tarihte hiç kimsenin boy ölçüşemeyeceği büyük bir güçle karşılaştılar. Milletle, sizlerle karşılaştılar. Kahraman milletimiz, atalarımızdan kendisine kalan bu ülkeye, ihanet ve kudretsizlik lekesini bulaştırmadı. Bütün takati ve tüm kudretiyle hainlerin üzerine yıldırım gibi düştü. Şer, hayra dönüştü. Yaptıkları hata sayesinde altın bir şafağa uyandık. 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin üstüne güneş artık bir başka doğdu. Bundan sonra tarihte hiç sahip olmadığımız büyük bir umutla, el ele geleceğe daha emin ve daha kardeşçe yürüyeceğiz" diye konuştu. (EFE)