Turizm Haftası, Kütahya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Turizm Haftası Kutlama Komitesi, etkinlikler kapsamında Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Kabulde konuşan Başkan Kamil Saraçoğlu, "Kütahya’nın turizmdeki en büyük sıkıntısının konaklama tesislerindeki yetersizlik ile pazarlama olduğunu belirtti. Otel yapmak isteyen işletmecilerde Kütahya’ya davet ediyoruz. Kütahya’mız Türkiye’nin tarih, termal, turizm ve geleneksel el sanatlarını bir arada barındıran ender şehirlerinden biridir" diye konuştu.
Turizm Haftası’nın kentin turizmini anlatmada bir fırsat olduğunu belirten Başkanı Saraçoğlu, "Biz de belediye olarak turizme en üst düzeyde katkı yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Bir şehre girdiğinizde o şehir hakkında bilgi sahibi olursunuz. Biz bu anlamda şehre güzel şeyler yaptık. Bu amaçla birlikte nice güzel projeler yapacağız. Çünkü bu şehir hepimizindir. En iyisini en güzelini yapmak zorundayız” diye konuştu.
Ziyarette, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Beyda Turizm Şube Müdürü Mehmet Emin Torun ile beraberindeki komite üyeleri ve Yoncalı Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri hazır bulundu. (EFE)