Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e yeni görev yerinin ’hayırlı olması’ temennisinde bulunarak, kendisiyle birlikte çok önemli hizmetlere imza atacaklarını dile getirdi.
1. Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen iftar programına başta Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Hüdayar Mete Buhara ile Rıza Gençoğlu, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile çok sayıda işadamı katıldı.
İftarda söz alan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e yeni görev yerinin hayır getirmesini diledi ve birlikte çok önemli hizmetlere imza atacaklarına inandığını kaydetti.
OSB’ler hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir ile davetlileri bilgilendiren Başkan Saraçoğlu, 30 yıldır yerinde sayan 1. OSB’nin yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını söyledi. 15 firmanın faaliyette olduğu 600 kişinin istihdam edildiği 1. OSB’de bugün 85 firma ve 7 bin çalışana ulaşıldığını belirtti. 2. OSB’nin doluluk oranının yüzde 70’e ulaştığını ifade eden Başkan Saraçoğlu Altıntaş-Pusan bölgesindeki 6 milyon metrekare alanda kurulacak olan 3. OSB için de izin alındığını ve 5 OSB ile halkın hizmetinde olduklarını kaydetti.
Çevre ülkelerin içler acısı durumuna dikkat çeken Saraçoğlu istikrar için birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
"SANAYİCİNİN ÖNÜNÜ AÇMAKLA MÜKELLEFİZ"
Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, ülkenin geleceğine yatırım yapan sanayicilerin önünü açmak için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Vali Nayir, “Kütahya’da göreve başladıktan sonra katıldığım ilk iftarda bir araya geldik. Bizleri, gönüllerimizi ve dualarımızı bir araya getiren bir iftar programı olması bende büyük bir mutluluğa sebep oldu. Ramazanlar ve iftarlar birlik beraberliğimizin ve yardımlaşma duygularımızın tavan yaptığı zamanlar olarak bizler için çok kıymetli. Aynı zamanda üretim sağlayan, istihdam sağlayan, katma değer sağlayan sanayicilerimizle bir arada olmak benim için çok önemli bir duygu. Her ülke, şehir ve millet için bu üç hususun, üretimin, istihdamın ve katma değer oluşturmanın çok önemli bir yeri var. Bizler sanayicilerimizi ülkemizin geleceğine yatırım yapan kişiler olarak çok kıymetli buluyoruz. Merkezi ve yerel yönetimler olarak sanayicilerimizin önünü açacak olan hizmetlerde kendimizi görevli kılıyoruz. Böyle güzel bir ortamda Kütahya’da göreve başladığım için kendimi şanslı görüyorum” diye konuştu.
İftar programı İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün duasının ardından sona erdi.(EFE)