Türkiye Belediyeler Birliği’nce yürütülen ’Türkiye ve Karadağ Yerel Yönetimleri İşbirliği Projesi’ kapsamında Karadağ’daki Müslüman vatandaşların ihtiyaç duyduğu ve Karadağ İslam Birliği tarafından talep edilen 5 adet cenaze yıkama ve nakil aracının teslim töreni Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da gerçekleştirildi.
Türkiye’nin destekleriyle 2009 yılında Podgoritsa ’da kurulan Fatih Sultan Mehmet Medresesi’nde gerçekleştirilen araç teslim törenine Birliğimiz; Türkiye Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Meram Belediye Başkanı ve TBB Encümen üyesi Fatma Toru, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, TBB Meclis Üyesi ve Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Turunç, Birlik meclis üyeleri ve personelinden oluşan bir heyet ile katılım sağladı. Türkiye heyetinin yanı sıra TC Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, Karadağ Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şahmanoviç ile çok sayıda davetli ve basın mensupları da törende hazır bulundu.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Türkiye’nin izlediği dış politikayı ’Her ülkenin siyasi sınırları var ancak insanlık açısından bakıldığında Türkiye’nin gönül coğrafyası bütün dünyayı kapsıyor.’ sözleriyle ifade etti.
’Karadağlı vatandaşlara uzun ve hayırlı ömürler’ dileyen Saraçoğlu, 2 ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenerek sürdürüleceğinin altını çizdi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek araçların anahtarları yetkililere teslim edildi. (EFE)