Kütahya’nın Çavdarhisar İlçesinde, 27 çiftçiye 10 ton Macar fiği tohumu dağıtıldı.
Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İlcikören köyünde gerçekleştirilen Macar fiği tohumu dağıtımı için köy düğün salonunda tören düzenlendi. Törene Çavdarhisar Kaymakamı Muhammed Zennur Karasu, Çavdarhisar İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Dülger, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Yıldız, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Çavdarhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü A.İbrahim Gülle, hazırlanan projenin Kütahya ilinde bir ilk olduğunu belirterek, “Hayvancılığın geliştirilmesi için hazırlanan proje, toplu alanda ekimi yapılacağı için, Bakanlığımızın istediği havza bazlı ekim sistemin küçük bir örneği olacak. Bu nedenle bu proje bizim gözbebeğimiz. Tohumlarımızın ekimi, filizlenmesi ve hasadına kadar geçecek sürede, İlçe Müdürlüğümüz elemanlarınca ekilen arazilerinizin takibi yapılarak, sizlere her türlü teknik destek hizmetini vermeye çalışacağız. Ekimi yapılacak olan Macar fiği tohumlarının çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerken, bol bereketli bir yıl temenni ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından 27 çiftçiye birbirine bitişik parsellerde bin 113 dekar alan için 10 ton Macar fiği tohumu dağıtılarak teslim edildi.
Hayvancılığın geliştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülerek, İlcikören Köyü Yanıkkırı ve Armutçuk mevkilerinde bulunan 27 çiftçiye ait bin 113 dekar alanda ekimi yapılacak olan 10 ton Macar fiği tohumunun köye 208 bin TL gelir getirmesi bekleniyor.