3.Lig 1. Grup mücadelesinde kendi evinde Kozan Belediye sporu 2-1 mağlup eden Kütahyaspor, hedef büyüttü. Karşılaşma sonunda açıklamalarda bulunan Kütahyaspor teknik patronu Cevdet Uzunköprü, deplasmanda artık Kütahyaspor’un 3 puan ile tanışma zamanının geldiğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta içinde deplasmanda aldıkları bir puanın ardından evlerinde ilk yarıda kalan dört maçtan da üç puan hedeflediklerinin altını Cevdet Uzunköprü, "Kendi rakibimiz ile oynadık. Biz gibi alt sıralardan kurtulmayı hedefleyen puana ihtiyacı olan Kozan Belediyesi ile mücadele ettik. Bizim açımızdan kolay olmayan maçtı. İki puan üzerimizdeki rakibi yemek istiyorduk. Zaten takımım final maçları denilen ligin üst sırasındaki takımlara karşı çok iyi oynuyor. Ama bu ligde bana göre en zor maçlar rakiplerin ile oynadığın maçlardır. Bu bilinçte olan oyuncularım doksan dakika savaşarak iyi futbol oynayarak sahadan galip ayrıldılar. Maçta 1-0 öne geçtikten sonra maalesef çok talihsiz bir gol yedik. Hiç beklemediğimiz dakikada gelen gol sonrası oyuncularım ikinci yarı biraz daha öz güvenli oynayıp, yüreklerini ortaya koyarak oyunu kopardılar. Aldığımız bu çok önemli üç puanı camiamıza, taraftarımıza, Kütahya halkına armağan ediyoruz. Daha işimiz bitmedi, oynayacağımız çok zorlu yedi final maçımız var, ilk yarı sonunda hedeflediğimiz 20 puanı aldığımız zaman inşallah ikinci yarıda daha güçlü, daha farklı bir Kütahya spor sahada olacaktır. Tabii ki bu devrede oynayan, mücadele eden bu puanları toplayan oyuncularımı da tebrik etmek istiyorum. Önümüzdeki hafta Sancaktepe deplasmanı var, buradan da puan yada puanlarla dönmek istiyoruz. Hatta artık Kütahya sporun da sırası geldi. Deplasmanda galip gelip üç puanla dönmek hedefimiz" dedi.
"Bu takım 2.ligde olmalı"
Kütahyaspor’un çok büyük spor potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Cevdet Uzunköprü, Kütahyasporun en az ikinci ligde olması gerektiğini söyledi. Bu yıl öncelikli hedeflerinin ligde kalıcı olmak olduğunu anlatan Uzunköprü, " Bu yıl en az hedefimiz bu ligde kalıcı olmaktır. Bunu başararak taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz.Sezon başında yapılması gereken, yüklemeleri sezon başında yapamazsın. Her takım lig öncesi bir buçuk ay hazırlık dönemi geçirir ve burada takımın fizik gücü yüzde almış, yetmişe gelir. Lig başlayınca da bunun üstüne katarak bu gücü sezon sonuna kadar götürmeye çalışır. Göreve geldiğimde bu takımın fizik gücü çok düşüktü özellikle Karacabey ve Kocaeli maçında oyunlarımız ileri gidemiyordu. Özellikle topla yaptığımız çalışmalarla, kuvvet çalışmalarıyla açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Ama hem haftada iki maç oynayıp, hem de fizik güce dayalı idmanlar yapmak kolay olmuyor. Ama kendimize hedef belirleyerek son dört haftada çok iyi çalışmalar yaptık. Hedefimiz Çorum, Kartal ve Altay maçlarından puanlar almaktı. Bunu da başardık. Fizik seviyemiz şu anda yüzde altmışlara geldi. Artık kimse benim fizik kapasitem yeterli değil diyemez.
Hedefimiz tabi ki ligde kalmak ama aldığımız puanlar bizi nereye götürür bilemeyiz. Ama şunu bilmenizi isterim ki hedeflerimiz çok büyük bizim. Ben hiçbir zaman orta sıralarda takım çalıştırmadım. Hep hedef koyan takımlar ile birlikte olduk. Bunun neticesinde de şampiyonluklar yaşadık.Geldiğimde takımımız en alt sıralarda idi, bugünde önemli bir maçtan galip ayrılarak, yukarı çıkma hedefimize bir adım daha yaklaştık. Şampiyonluk mücadelesinde iken başaramayınca şampiyonluk gider. Ama alt sıralarda iken başarılı olamayınca küme düşersin. Bu yüzden alt sıralarda olmanın stresi daha fazla oluyor. Ama bunu atlattık. Taraftarımız rahat olsun bu takım küme düşmeyecektir" ifadelerini kullandı.(MS-EFE)