Kütahya’nın Simav ilçesinde üretilen cevizli ekmek hediyelik ürün oldu.
Taş fırında pişirilen ve 10 TL’den satışı sunulan cevizli ekmeği kaplıca turizmi için ilçeye gelen yerle ve yabancı turistler tarafından hediyelik ürün olarak alınıyor.
Belediye bloklarındaki iş yerinde 20 yıldır köy ekmeği, cevizli ekmek (çörek ve gödek) satışı yapan İsmail Aygün, (48) köy ekmeğinin en büyük özelliği katkısız, doğal ekşi maya ile yapılması olduğunu ifade etti. Aygün, “Köy ekmeğinin kendine has bir tadı ve kokusu var, uzun süre saklanabiliyor ve kesilirken ufalanmıyor. Bu sebeple Simav dışından gelen vatandaşlar köy ekmeğini hediye olarak götürüyorlar. Eynal Kaplıcalarına turla gelen vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Ramazan ve kurban bayramı arifesinde çok yoğun oluyoruz, bazen cevizli ekmek taleplerini karşılayamadığımız bile oluyor.Taş fırında pişirdiğimiz ekmeklerimiz hem sağlıklı ve lezzetli hem de ucuz bir hediyelik ürün olarak ilgi görüyor” dedi. (MEİ-EFE)