Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Şahbaz Aksaz, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Her iki partinin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, başkanlar Şahbaz ve Çetinbaş, darbe girişini kınayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.
Geçmişte Türkiye’nin darbelerden çok çektiğini belirten CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, darbe girişimine karşı hep birlikte omuz omuza mücadele edeceklerini ifade etti.
Başkan Zeliha Aksaz şahbaz: "Darbeye karşı omuz omuzayız"
Şahbaz, "15 Temmuz darbe girişiminden sonra demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yanında olduğunu ifade etmek amacıyla bugün siyasi partilere ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda AK Parti İl Başkanılığı’nı ziyaret ediyoruz. Bizleri kabul ettiği için Başkan Ali Çetinbaş ve yönetim kurulu üyelerini teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde siyasi partilerimiz bu darbeye karşı omuz omuza birlikte direndiler.Partilerimiz Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti demokrasinin nasıl yanında durdularsa, biz de Kütahya’daki siyasi partiler olarak aynısını yaptık. Bütün siyasiler partilerle birlikte omuz omuza bu darbe girişimine karşı durup, demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetimizin yanındayız. Bundan sonra Cumhuriyetimiz demokrasi içerisinde sonsuza kadar yaşayacak. Ülkemiz tarihi boyunca darbelerden çok büyük yaralar almıştır, çok büyük bedeller ödemiştir. Darbelerde insanların başta yaşam hakkı olmak üzere ifade hak ve hürriyetleri ile siyasal hakları tamamen ayaklar altına alındığını ve hiçe sayılmıştır. Tarihimiz boyunca darbelerde çok ciddi bedeller ödedik. Bu bedellerin ödenmemesi ve acılar çekilmemesi için bugün buradayız. Seçilmiş hükümetimizle birlikte Türkiye demokrasi için hep birlikte var olacağız. Diyalog içeresinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
Başkan Ali Çetinbaş: "Biz hep birlikte Türkiye’yiz"
Ziyaretlerinden dolayı Başkan Zeliha Aksaz Şahbaz ve CHP heyetine teşekkür eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, "Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Etnik farklılıklarımız zenginliktir.Düşünce farklılıklarımız zenginliğimizdir.Bu hain darbe girişiminden sonra hem genel merkezlerimizin nezdinde, hem de illerimizde ortak paydamız cumhuriyetimiz ve demokrasiye olan inancımız, milli iradeye olan saygımızdır. Tüm siyasi partilerde olduğunu gibi CHP’nin vatansever ve ilkeli duruşunu çok önemsiyorum. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.(EFE)