Cumhuriyetin kurulusunun 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde coşkuyla kutlandı.
Pazarlar’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı.
29 Ekim Cumhuriyet kutlamaları sabah saat 09.30’da Kaymakamlık makamında Kaymakam Ahmet Karaaslan’ın kutlamaları kabul etmesi ile başladı.
Cumhuriyet meydanında yapılan törene Kaymakam Ahmet Karaaslan, Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu Ydr. Doç. Dr. Sait Dündar Sofuoğlu, AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, daire amirleri, kamu çalışanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Cumhuriyet, Demokrasi ve 15 Temmuz vurgusu yapıtı. Konuşmasında Kaymakam Karaaslan, “15 Temmuz’da meydanlarda tıpkı Çanakkale’de, İstiklal savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Hepimiz bulunduğumuz mevkideki rollerimizi ve görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirirsek bize Cumhuriyeti hediye eden şehitlerimize ve gazilerimize olan gönül borcumuzu ödeyebiliriz. Bu duygu ve düşünceler ışığında başta büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere hür ve bağımsız yaşama onuru kazandıran, günümüzde de mücadele etmeye devam eden ve bu uğurda her türlü fedakarlığı katlanarak canlarını veren Aziz şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet, şükran ve rahmet ile anıyor; Cumhuriyet bayramınızı kutluyor; hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Cumhuriyet bayramı törenlerinde Pazarlar Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan gösteriler sunuldu. Öğrencilerin günün anlamı ile ilgili şiirlerin okunması ve folklor gösterileri ile devam edildi. Cumhuriyet bayramı törenlerinde hazırlanan gösterilerde Cumhuriyet, demokrasi ve 15 Temmuz vurguları yapıldı
Okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.
Cumhuriyet bayramı töreni, öğrencilerin tören geçidi ile sona erdi. Tören sonunda protokol, programı hazırlayan Pazarlar Ortaokulu öğretmenlerine teşekkür ettiler.(MB-EFE)