Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde törenlerle kutlandı.
28 Ekim 2016 Cuma günü saat 13.00’da Gediz Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü kutlamaları, 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.30’da Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen Resmi Kabullerle devam etti.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Gediz Belediye Hizmet Binası önünde yapıldı.
Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Törende ilkönce Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Gediz Belediye Mehter Takımı gösterilerinin ardından okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Bando takımları eşliğinde tüm okulların yaptığı tören geçişi izleyen vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep olurken, ilçe halkı tarafından büyük ilgiyle izlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri tüm vatandaşların alkışları arasında sona erdi.
Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 93. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “29 Ekim 1923. Bugün Cumhuriyetimiz 93 yaşında. Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutlar, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 hedefleri doğrultusunda emin ve kararlı adımlarla yürüyen aziz milletimize saygılarımı sunar ve Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olmasını dilerim” dedi.