Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı cesur davranışlarıyla simgeleşen Şerif Boz, Mehmet Köse ve Safiye Bayat Kütahyalılar’la buluştu.
Demokrasi nöbetinin 23. gününde Kütahya Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen demokrasi kahramanları, Zafer Meydanı’nı dolduran birlerce kişi tarafında coşkuyla karşılandı.
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan demokrasi kahramanları Şerife Boz, Mehmet Köse ve Safiye Bayat 15 Temmuz gecesinde neler yaşadıklarını anlattılar.
Darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatan ev hanımı Safiye Bayat, normalde menüsküs nedeniyle yürüyemediğini, Allah’ın verdiği güç ile tankların önüne geçtiğinde askerin yanağına silah dayadığını belirterek, "Yanağıma silahını dayadı. Havaya ateş açtı. Kıvılcım parçalarının başörtümün üzerinden döküldüğünü hissettim. ’Beni bunla mı korkutuyorsun’ dedim. Elimi kolumu sallamaya başladım. Elimdeki telefonu çekti, fırlattı. ’Dedim bunların gözü dönmüş, Bunlar öldürebileceklerini öldürürler, sonra bunları alır bizimkiler’ dedim" diye konuştu.
Duygusal anların yaşandığı törende demokrasi kahramanları katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntası askerlere karşı koymak için mahalle sakinlerini kamyonla Boğaz köprüsüne götüren Şerife Boz’a, 5 dakikada tank kullanmayı öğrenen Rizeli Mehmet Köse’ye ve köprüde tek başına tanklara direnen ve yaralanan Safiye Bayat’a davetlerini kırmayarak Kütahyalılar’la birlikte oldukları için teşekkür etti.(EFE)