Kütahya’da, Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na, (DPÜYÖS) 49 ülkeden bin 353 öğrencinin katıldığı bildirildi.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ’nün dünya çapında tanınan, saygın bir üniversite haline getirmek için sürdürdükleri faaliyetlerin olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirtti.
Gören, DPÜ’de eğitim-öğretim görmek isteyen 49 farklı ülkeden bin 353 öğrenci başvurusu olduğunu, Kazakistan, Almanya, Kırgızistan ve Türkiye olmak üzere 4 ülkede sınavların yapıldığını bildirdi.
Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim almasının önemine değinen Rektör Remzi Gören, “Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda ülkelerinde ve gittikleri yerlerde Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin tanıtımını yapacak kültür elçileri olacaktır” dedi.
Gören, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili DPÜ’nün her türlü imkana sahip olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrenciyi misafir edeceklerini, misafirperver Kütahyalıların buna hazır olması gerektiğini ifade etti. (EFE)