Kütahya’nın Emet Belediyesi tarafından düzenlenen ’toplu iftar ve seccadeni al gel beraber namaz kılalım’ programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Yaklaşık 3 bin kişinin aynı anda oruçlarını açtığı halk iftarına Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan , Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon Komutanı Yasin Bedir ve Emniyet Müdürü Mesut Keyifli katıldı.
Emet Termal Resort Otel futbol sahasında yapılan iftar programında, ilahi sanatçıları Mehmet Erarabacı ve Ahmet Kemal Bacak birbirinden güzel ilahiler ile geceye renk kattılar.
İftar sonrası bir konuşma yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik çalışmaları ile Emet Belediyesini halkın belediyesi yaptıklarını söyledi. Emet Belediyesi’nin kapılarının her zaman halka açık olduğunu söyleyen başkan Koca, "Bugün çocuklarımız bile belediyenin önünden geçerken içeri girip, mahallelerine oyun parkı, aydınlatma vb. hizmet isteyebiliyor. Halkın belediyesi anlayışı ile kapılarımızı daima herkese açık tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz. Hoş geldin bebek, eren aşı,yaşlı ve hasta ziyaretleri, evlenen çiftlerimize ilk hediyelerini vermek gibi sosyal projelerimiz ile halkımıza doğumundan ölümüne yaşamının her anında belediyelerinin yanlarında olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz” dedi.
Yapılan toplu iftar programının ardından dünya birincisi Mısırlı Hafız Dr. Muhammed Recep imamlığında toplu olarak teravi namazı kılındı. Gecede çocuklar düzenlenen Hacivat- karagöz gösterisi ile eğlendi.(MS-EFE)