Kütahya’nın Emet Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçedeki çevreci esnafları ödüllendirdi.
Zabıtanın her zaman ceza kesen, yaptırım uygulayan bir işlev görmediği, yasalara uyan ve estetik kent dokusuna destek veren esnaflarında ödüllendirilerek toplum içinde onure edilmelerinin amaçlandığı belirtildi.
Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, toplu yaşamın kurallarına uyan, temiz bir çevre için destek veren esnafların ödüllendirildiğini belirterek, "Daha temiz,yaşanabilir, çevreci bir belediyecilik anlayışı ile bu çalışmalarımıza kişisel özverileri ile destek veren esnaflarımızı ödüllendiriyoruz. Belediye olarak örnek davranışlar sergileyerek ilçemizin estetik ve zarif bir şehir hüviyeti kazanmasına katkı sağlayan esnaflarımızı ödüllendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Emet Belediyesi Zabıta ekiplerince iş yerlerindeki temizlik, çevre düzenlemesi,ağaç ve çiçek bakımları sebebiyle işletmeciler Nuri Kemik ve Arif Yıldız’a çini saat hediye ettiler. Ayrıca ilçede seyyar satıcılık yapan Hamit Üler de Kaynarca Camii’nin temizliği, etrafındaki ağaçlandırma ve çiçek ekimleri sebebiyle ’örnek vatandaş’ olarak ödüllendirildi. (MS-EFE)