Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde tekerlekli sandalyeye mahkum 13 yaşındaki Ekrem Can Demir, yaşama fotoğraf tutkusuyla bağlanıyor.
Serebral Palsi (beyin felci) hastası tekerlekli sandalyeye mahkum 13 yaşındaki Ekrem Can Demir, Hisarcık ilçesinde fotoğrafçılık yapan babasının fotoğraf makinesi ile yaşamın her anını ölümsüzleştirmeye çalışıyor.
Fotoğrafçı baba İsmail Hakkı Demir, yüzde 98 ağır özürlü çocuğunun fotoğraf tutkusu sayesinde yaşama tutunma azminden mutluluk duyduğunu belirterek, “Oğlum 3 yaşından beri özel rehabilitasyon merkezine gittiği için daha sosyal faaliyetlere ilgisi fazla. İlkokula gittiği dönemlerde de okulun yılsonu gecelerinde skeçlerde rol alıyordu. Oğlum Ekrem Can’ın resim çekme merakı 4 yıl önce benimle beraber gittiği resmi törenlerde benden görerek başladı. Şimdilerde fotoğraf makinesini elinden düşürmüyor ve her ortamda resim çekiyor. Çektiği resimleri 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde “Engelsiz dünyamızın engelleri” adı altında engellilerin yaşamında karşılaştıkları sorunları içeren fotoğrafların da bulunduğu resim sergisi açmayı düşünüyoruz. Çocuğumun fotoğraf tutkusunun hayata "engellerle" başlayan yaşamında farklı ufuklar açtığı bir gerçek.” diye konuştu. (MA-EFE)