Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediyeye ait Esire Termal Turizm Merkezi’nin şifalı sıcak suları sedef hastalarının umudu olmaya devam ediyor.
Esire Termal Turizm Merkezi’ne Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelerek şifalı sıcak sularında şifa bulan sedef hastalarının sayısı her geçen gün artıyor.
Esire Termal Turizm Merkezi’ne tedavi amacıyla 18 gün önce eşi ile birlikte geldiklerini söyleyen Manisa’nın Demirci ilçesinde oturan 65 yaşındaki sedef hastası Hayri Güzel, ” Bu hastalığa 17 yıl önce yakalandım. Ege ve Marmara bölgesinde gitmediğim doktor kalmadı. İstanbul, İzmir ve Kahraman Maraş’taki aktarlardan aldığım ilaçlarla da tedavi olamadım. İlaçlara bugüne kadar sıfır kilometre araba parası harcadım. Toplum içerisine giremiyor, yara içerisindeki ellerimi arkaya saklıyordum. Buraya geldiğim ilk günde vücudumun her tarafı yara içerisinde idi. Tıbbın ve aktarların tedavi edemediği sedef hastalığı yaralarını buradaki şifalı sıcak sular 18 günde iyileştirdi. Vücudumda yara, kaşıntı kalmadı. Önceleri vücudumun her yerinde yaralar olduğu için kısa kollu gömlek giyemiyor, bu özlemimi ancak kışın evimde kısa kollu gömlek giyerek gideriyordum. Artık bundan sonra özlemini duyduğum kısa kollu gömlek giyebileceğim. Buradan ayrıldıktan sonra 3-5 ay vücudumda yara çıkmasa bu bana yeter. Tekrar gelir tedavi olurum. Çünkü sedef hastalığı tedavisi için kullandığımız kortizonlu ilaçların vücudumuza zararı çok fazla.” diye konuştu.
Esire Termal Turizm Merkezi’nde bulunan 51 derece sıcaklıktaki şifalı sıcak suların sedef hastalığının yanında romatizmal hastalıklarda, deri hastalıklarında, kas ve eklem ağrılarında, çeşitli kadın hastalıklarında ve içme kürleriyle de; böbrek taşı, mide-barsak sistemi, karaciğer safra kesesi hastalıklarında etkili olduğu biliniyor.(MA-EFE)