Eskigediz Belde Belediyesi’nin, geleneksel halk iftarları yoğun ilgi görüyor.
Eskigediz Belediyesi, “Bir Oruçluya İftar Yaptırmanın Ne Kadar Sevap Olduğunu Biliyoruz” sloganı ile uzun zamandan beri sürdürdüğü geleneksel halk iftarlarına bu yılda devam ettirdi.
Tarihi Gazenferağa Hamamı önünde Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük ve parti yönetimi, Eskigediz Beldesi ile Gediz İlçesinden 800 vatandaş katıldı.
Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, halk iftarları ile ilgili yaptığı konuşmasında, tüm vatandaşların Ramazan Ayını kutlayarak, "Rahmet ve bereket ayının tüm insanlara hayır getirmesini diliyorum. Bu ayın insanlığa kardeşliğe, dostluğa ve ibadete vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Bu yılki ikinci iftar yemeği de Eskigediz Akçaalan Mahallesi Belediye Kültür Salonu parkında gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Kütahya İl Afet Ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun ve AFAD Personelinin hazır bulunduğu iftar sofrasına 550 civarında vatandaş katıldı.
Buradaki iftar yemeğinde, Kütahya İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü uzmanları tarafından tüm vatandaşlara herhangi bir felaket durumunda yapılması gerekenlerle ilgili sine vizyon gösterisi yapıldı.(MA-EFE)