Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesinde, darbe girişimi sonucu şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlar için mevlit okutuldu.
Eskigediz Belediyesi’nin düzenlediği Demokrasi şöleni ve mevlit programına Gediz Kaymakamı Avni Kula, Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Gediz Belediye Başkanı M. Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, Gediz Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, AK Parti İlçe Yönetimi, AK Parti Eskigediz Belde Başkanı Rafet Öztürk, Eskigediz Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Eskigediz Ulucami önünde saat 21.00’da başlayan programın açılışında hain saldırıda şehit düşen emniyet güçlerimiz ve vatandaşlarımız için Mevlidi Şerif okundu ve dua yapıldı.
Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Necip Türk Milletine ve devletimize karşı 15 Temmuz 2016 Cuma Gecesi Yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın. Belediye başkanınız olarak hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından Gediz Belediyesi Mehter takımı bir konser verdi. Mehter takımı konserinin ardından tüm misafirlere helva ikram edildi. (MA-EFE)