Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı 2. Sınıf öğrencileri Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KUTSO) ziyaret ettiler.
Gediz Meslek Yüksekokulu Muhasebe Programı Bölüm Başkanları Öğr. Gör. Hasbiye Dizman eşliğinde odayı ziyaret eden öğrencileri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, Ticaret Sicil Müdürü Sönmez Vuran, Memurlardan Melike Köse, Semra Vural ve Mustafa Soyuer karşıladı.
KÜTSO Toplantı Salonuna geçilerek yapılan tanışma sürecinden sonra öğrencilere tek tek söz verilerek, gelecek beklentileri soruldu ve kurumun işleyişi, özel sektördeki her işletmenin kurumun üyesi olması, şirketlerin tescil işlemleri ve bunların sicil gazetesinde yayınlaması gerektiği konularda ayrıntılı olarak bilgilendirme yapıldı.
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda her hafta çarşamba günleri rutin olarak yapılan KOSGEB toplantısına da katılan öğrencilere, Uzman Yalçın Tuncay tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) tanımı ve KOSGEB’in ekonomik destekleri, girişimcilik destekleme programları ve gelen projelerin nasıl değerlendirildiği konularında bilgilendirme yapıldı.
Alanlarında çok önemeli bilgiler edinen öğrencilere, çay ve kuru pasta ikramı yapıldı ve ardından öğle yemeği verildi. Yemekten sonra kurumun çalışma ofisleri ve yönetim kurulu toplantı salonunu gezen öğrencilere birer adet kalem hediye edildi.
Muhasebe Program Başkanı Öğr. Gör. Hasbiye Dizman, kendilerini ağırlayan ve öğrencileri bilgilendiren Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve kurum çalışanlarına teşekkür etti.
Daha sonra Kütahya Kalesi ve Macar Evi’ni gezen Gediz Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sera Alışveriş Merkezi’ne giderek bol bol alışveriş yaptılar. Dönüşte Çavdarhisar ilçesine uğrayan öğrenciler, kendilerini Aızanoı Antik Kenti (Ören Yeri) ve Zeus Tapınağı’na ücretsiz gezme ve bilgi alma imkanı sağlayan İlçe Kaymakamı Kerem Türker’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler. (MA-EFE)