Kütahya’nın Gediz ilçesinde, halkın demokrasi nöbeti 8. gününde de devam etti.
Belediye hizmet binası önünde yapılan demokrasi nöbeti programına Gediz Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Ergöçmen, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Akgün, Gediz Otelci-Kahveci-Lokantacı-Berber Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yusuf Cengiz Özçelik ve Diyanet-Sen Gediz İlçe Temsilcisi Hakan Özalp birer konuşma yaparak hain saldırıyı kınadılar ve lanetlediler.
Konuşmaların ardından saldırıda şehit düşen emniyet güçleri ve vatandaşlar için Gediz merkez ve köylerinde görev yapan 30 İmam Hatip tarafından Hatmi şerif okudu. Ayrıca Gediz Hafız Kız Kur-an Kursu öğrencilerince 5 hatim 60 fetih suresi okundu.
Yapılan konuşmaların ardından Aşrı Şerif ve Gediz Müftülüğü Murakıbı Feyzullah Satılmış tarafından dua edilerek, helva ikramında bulunuldu. Programa katılan Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, vatandaşlara Ankara’daki son durum hakkında bilgi verdi.
Darbe girişiminin 8. gününde ise demokrasi nöbeti Adnan Menderes Yaşam Parkı Gediz Açık Hava Sahnesi’nde devam etti.
Programda Saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gediz Merkez Muhtarları adına Özyurt Mahalle Muhtarı Yahya Uzan konuşma yaptı.
Programa Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Yörük, MHP İlçe Başkanı Mehmet Oyan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Gediz merkez muhtarları adına bir konuşma yapan Özyurt Mahalle Muhtarı Yahya Uzan, “Bilindiği gibi 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen kirli oyun, darbe girişimi başta kahraman halkımız ve sağduyulu emniyet güçlerimizin fedakârca çabalarıyla bu kara gece vatan sevdalılarının azmi ile daha gün ağarmadan bastırılmıştır.
Ne zaman Ülkemizde iyi şeyler oluyor, memleketimiz gelişme anlamında yol alıyorsa, PKK ne zaman çözülme sürecine giriyorsa büyümemizi hazmedemeyen dış mihrak başta büyük şeytan ve satılmış uşakları devreye girip yüce Türk Milletinin büyümesine engel olmak istiyorlar. Ancak biz şunu iyi biliyoruz. Asla kardeşi kardeşe vurdurmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Bu aziz vatanı böldürmeyeceğiz. Teslim olmadık, teslim olmayacağız ve asla teslim etmeyeceğiz” dedi.
Öğrencilerden Hafız Halit Ece Kuran-ı Kerim okurken, Hatice Gülru Altıntaş Bu Vatan Kimin Şiiri, Burcu Alakuş dua, Şevval Gökbayrak Cenk Marşı, Tuana Alan İstiklal Marşı, Gamze Kandemir özgürlük fermanı, Samet Çelen Sakarya Türküsü, Gökhan Selçuk Bayrak Şiirini okudular. Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.
Program sonunda 75 yaşındaki Hasan Ünal, askerde öğrendiği kahramanlık şirini okuyarak vatandaşlardan büyük alkış aldı.