Kütahya’nın Gediz ilçesinde, darbe girişimine protesto etmek amacıyla ‘Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşü’ düzenlendi.
Gediz’de demokrasi nöbetinin 19. gününde vatan hainlerinin darbe girişimini protesto etmek amacıyla Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde düzenlenen Demokrasi ve Milli İrade Yürüyüşü ilçe halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
Saat 22.30’da başlayan yürüyüş öncesi Gediz Belediyesi tarafından vatandaşlara bayrak ve meşale dağıtıldı. Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünden hareket eden vatandaşlar ellerinde bayrak ve meşalelerle şehir içerisinde 3 kilometre yürüdükten sonra yeniden belediye önüne geldiler.
Yürüyüşe Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yrd. Hakan Arpacı, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Programın sonunda Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu’nun vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmanın ardından Dayınlar Camisi din görevlisi Şahin Yıldız tarafından dua edilerek, bir lokanta ile hayırsever bir vatandaş tarafından vatandaşlara aşure ve lokma ikramında bulunuldu.(MA-EFE)