Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu ile Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 780 öğrenci için kep giyme töreni düzenlendi.
2015-2016 Akademik Yılı sonunda Gediz Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 520, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan da 260 olmak üzere toplam 780 öğrenci için Gediz Meslek Yüksekokulu’nda kep töreni düzenlendi. Törene Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ebu Bekir Yıldırım, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğrt. Gör. Sinan Darcan, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Naci Cebecioğlu, kurum kuruluş yöneticileri, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Meslek Yüksekokulu’nun 22., Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ise 4. mezununu verdiğini söyledi.
Gediz Meslek Yüksekokulu olarak 10 programla, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak da 1 programla toplam 2 bin 300 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, “Büyük özveriyle çalışan akademisyen, idari personel ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Mezun olanlardan 520 öğrencimiz KOSGEB’TEN Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bu öğrencilerimizin her biri yapacakları proje ile KOSGEB’TEN 50 bin TL destek alabilecekler. Birlik beraberlik adına öğrencilerimizin elinden geleni yapmalarını istiyorum” dedi.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise konuşmasında, öğrencilere Nobel Ödülü Alan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın “Ben zekaya inanmıyorum, insanları emek veren ve emek vermeyen” sözleriyle ayırdığını örnek göstererek, diploma aldıktan sonrada öğrencilerin çaba göstermeleri gerektiğini söyledi ve herkese yaşam boyu başarılar diledi.
Daha sonra söz alan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, konuşmasında, Afrika’daki bir sözden bahsederek “Afrika’da uykudan uyanan ceylan koşmalıyım yoksa yem olurum derken, her gün uyanan aslan ise koşmalıyım yoksa aç kalırım dermiş” diye örnek vererek öğrencilere yaşamları boyunca devamlı çaba göstermelerini tavsiye etti ve bundan sonraki yaşamlarında vatana millete hayırlı bireyler olmalarını diledi.
Konuşmaların ardından Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarında eğitim alan ve derece alarak mezun olan öğrencilere diploma ve başarı belgeleri Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve İlçe Kaymakamı Avni Kula tarafından verildi. Gediz Ticaret Odası Başkanı M. Naci Cebecioğlu ise KOSGEB sertifikası almaya hak kazanan 520 öğrenciyi temsilen bir öğrenciye sertifikasını verdi.
Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğrt. Gör. Sinan Darcan da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yemin törenini yaptırmasından sonra öğrenciler kep atmak için tören alanına çıktı. Öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, bazı öğrenci velileri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.
2015-2016 Akademik Yılı mezuniyet töreni, tüm misafirlere geleneksel mezuniyet pilavı ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi. (MA-EFE)