Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Kızılçam tensil sahalarındaki tohumdan gelen gençliklere bakım çalışması yapıldı.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane Orman İşletme Şefliği bölgesinde 2015 yılında yapılan kızılçam tensil sahalarındaki tohumdan gelen gençliklerin sahaya çıkarıldı.
Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, Üzümlü köyünde bulunan kızılçam tensil sahasında Üzümlü Köyü Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi tarafından; tel ihata çalışmaları, ot alma ve çapa yapma çalışmalarının başarılı bir şekilde bitirildiğini söyledi.
134 hektar büyüklüğündeki kızılçam tensil sahasında tohumdan gelen genç bireylerin ilerleyen zamanlarda kaliteli ve verimli bir orman haline gelmesi için Şaphane Orman İşletme Şefliği kontrolünde köy halkı ile birlikte çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen, “Yıllar sonra gençleşecek olan ormanlar ile doğaya olan borcumuzu ödemiş, yarınlara daha güzel bir ortam bırakmış olacağız. Dünyada en geniş ve verimli yayılış sahaları Türkiye topraklarında bulunan Kızılçamı yapılan çalışmalar ile yarınlara daha sağlıklı şekilde taşımayı hedefliyoruz” dedi.