Kütahya’nın Gediz ilçesinde, eski belediye başkanlarından Rıza Ocakoğlu (68), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Ankara’da yaşamını yitiren Rıza Ocakoğlu’nun cenazesi, memleketi Gediz ilçesine getirilerek, Ulu Camii’nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Gediz Şehir Mezarlığında tüm sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
İlköğrenimini Gediz’de başlayan ve babası Faik Ocakoğlu’nun memuriyeti nedeniyle ilk ve ortaokulu değişik yerlerde tamamlayan Rıza Ocakoğlu, 1967 yılında Ziraat Teknisyeni olarak Gediz’de memuriyet hayatına başladı.
Anavatan Partisi’nden (ANAP) 1984-1989 ile 1994-1999 yılları arasında iki dönem Gediz Belediye Başkanlığı yapan Rıza Ocakoğlu, GAPSAN, YAPISAN A.Ş kurucu ve yönetim kurulu üyelikleri ile Gediz Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Müteşebbis Heyetinde görev aldı. 2002 Yılı Genel Seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Daha sonra çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yaptı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Rıza Ocakoğlu, belediye başkanlıkları döneminde önemli hizmetleri ve kalıcı eserleri ile ilçede kendinden söz ettirirken, bu başarılı çalışmaları arasında yaptığı yol çalışmaları ile halkın gönlünde ‘Asfalt Rıza’ lakabıyla taht kurmayı başardı.(MA-EFE)