Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Türkiye Şampiyonası müsabakalarında gülle atmada büyük başarı elde eden Gedizli sporcu Melih Gökalp Türkiye Şampiyonu oldu.
14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Balıkesir’de yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Türkiye Şampiyonası Müsabakalarında Gülle Atma Dalında 14.94 metrelik atışıyla Türkiye şampiyonu olan Gediz Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Melih Gökalp, kazandığı şampiyonluk ve altın madalya ile Kütahya ili ve Gediz ilçesinin gurur kaynağı oldu.
Kazanılan başarı nedeniyle Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin tüm illerinin katıldığı Spor Genel Müdürlüğü Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm müsabakaları Balıkesir’de tamamlandı.
Balıkesirde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası’nda sporcularımız Kütahya ilimize bir ilki kazandırıp üç dalda üç Türkiye şampiyonluğu elde etmişlerdir. Aynı zamanda Kütahya ilimizin Gediz ilçesinde antrenmanlarına devam eden Antrenörümüz Kenan Özcan ile hem ilimizin hem de Gediz ilçemizin ilk Gülle Atma Dalında sporcumuz Melih Gökalp, 14.94 metre ile Türkiye şampiyonluğunu kazandırmıştır. Öte yandan sporcumuz Hacer Yılmaz 1500 metrede 4.52.25 sl koşarak Türkiye şampiyonu olmuştur. 2. gün yarışmalarında ise 800 metre de sporcumuz Hacer Yılmaz 2.18.77 sl koşarak kendine ait en iyi derecesini koşarak Türkiye şampiyonu olmuştur.Sporcularımız Hacer Yılmaz ve Melih Gökalp’a başarılarından dolayı, aynı zamanda Antrenörleri İdris Güleç ve Kenan Özcan’a emeklerinden ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür eder, başarı serilerinin devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.(MA-EFE)