Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, halka daha iyi hizmet verebilmek için uygulamalı eğitim semineri düzenlendi.
Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan ve İşletme Pazarlama Şube Müdürü Yusuf Balta tarafından Silvikültür ve İşletme Pazarlama konuları ile ilgili teorik bilgiler verildi. Bürodaki eğitime Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Güryay Volkan Andiç, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.
Yaylacık Orman İşletme Şefliği 350-351 nolu bölmelerinde büroda anlatılan teorik bilgiler ile ilgili tatbikat gerçekleştirildi. Arazide yapılan tatbikata Bölge Müdürü İbrahim Ergüven ve Bölge Müdür Yardımcısı Cafer Bal iştirak etti.
İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Yusuf Balta tarafından; üretim faaliyetleri, üretim işlerinde standardizasyonun önemi, stokların takibi, orman ürünleri piyasası, dikili damganın yapılması, üretimde iş güvenliği, iş kıyafeti ve güvenlik malzemelerinin kullanımı, kesim tekniği, sürütme teknikleri, boylama, standardizasyon, istifleme, satış ve pazarlama faaliyetleri konuları işlendi.
Silvikültür Şube Müdürü Mustafa Kemal Erdoğan tarafından; uygulamalarda silvikültür takvimine uyulmasının önemi, genç meşcere bakımlarında pratik uygulamalar konuları işlendi. Silvikültür çalışmalarından tabi gençleştirme, suni gençleştirme, gençlik ve kültür bakımları, sıklık bakımı, koruya tahvil, rehabilitasyon çalışma teknikleri ile ilgili büroda teorik ve arazide uygulamalı eğitimler verildi. (EFE)