Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde düzenlenen ’buzağı teşvik’ yarışmasında Mehmet Özaydın isimli buzağı sahibinin darbe teşebbüsüne tepki için yarışmaya katılan buzağısının üzerine Türk Bayrağı sermesi yarışmaya damga vurdu.
Festival alanında yapılan ’Buzağı teşvik’ yarışmasına katılan 64 yaşındaki Hisarcık’lı hayvan üreticisi Mehmet Özaydın, Simental cinsi 3 aylık erkek buzağısının üzerine darbe teşebbüsüne tepki için Türk Bayrağı serdiğini söyledi.
Özaydın,”Darbe dönemini yaşamış bizler, darbenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Darbe teşebbüsüne karşı gelen vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimiz sayesinde Allah’a şükür ki vatan hainleri emellerine ulaşamadı. Bende bu hainlere tepki amacıyla buzağımın üzerine Türk Bayrağı serdim. Vatan ve millet uğrunda şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
’Buzağı teşvik’ yarışmasında ikinci gelen üzerine Türk Bayrağı serili buzağı sahibine ödülünü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş verdi.(MA-EFE)