İzmir’de yaşayan Ali ve Nuray Aydoğmuş çifti’nin lösemi hastası 5 yaşındaki oğulları Onur için memleketi Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde başlatılan ’ilik bulma’ kampanyasına yöre halkı büyük ilgi gösterdi.
Halen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölümünde tedavi gören lösemi hastası 5 yaşındaki Onur için seferber olan vatandaşlar iftar sonrası Cumhuriyet Meydanında konuşlanan Kızılay Tır’ına gelerek hem kan verdi, hem de kemik iliği bağışçısı oldu.
Yaklaşık 3 saat süren kemik iliği ve kan bağış çalışmalarını izleyen 5 yaşındaki lösemi hastası Onur’un babası Ali Aydoğmuş, ” Bir yıldan beri lösemi tedavisi gören ve ilik nakli gereken oğluma kemik iliği bankalarında gerekli ilik bulunamayınca memleketim Hisarcık’ta ’ilik bulma’ kampanyası başlattık. Kampanyaya ilçe halkından, eşimin köyü Yukarı Yoncaağaç ve benim köyüm olan Kutluhallar’dan yoğun katılım oldu. Herkesten Allah razı olsun. Bir insana yaşam armağan etmek dünyanın en güzel duygularından biri olsa gerek” diye konuştu.(MA-EFE)