Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Emre Özcan, Meslek Yüksekokulu’ndaki mevcut bölümler, yeni bölümlerin açılmama nedenleri, öğrenci sayıları ve gelecekteki olası öğrenci potansiyeli ile ilçede daha çok öğrenci misafir etmek veya yetiştirmek için neler yapılması gerektiği konularında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Hisarcık Meslek Yüksekokulu’nda şu anda İşletme Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Lojistik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yerel Yönetimler, Halkla ilişkiler ve Dış Ticaret programları ile toplam aktif 7 bölüm ile eğitim öğretime devam edilmekte olduğunu söyleyen Süleyman Emre Özcan,”ayrıca 2014 yılı itibariyle YÖK’ten onayı alınmış, ancak henüz daha öğrenci alınamayan 4 program (Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Bankacılık ve Sigortacılık, İş Sağlığı ve Güvenliği ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları) bulunmaktadır. Bu programlara öğrenci alınabilmesi için ÖSYM tarafından tercih kılavuzuna konularak, tercihe açık hale getirilmesi gerekmektedir. Bu da program başına en az 3 öğretim görevlisinin bizzat MYO’nun kendi bünyesinde kadrolu olarak görev yapıyor olmasını gerektirmektedir. Yani açık olan, ancak öğrenci olmayan bölümlere alım yapılabilmesi için öncelikle YÖK’ün şartı olarak bölüm başına 3 öğretim görevlisi olması, sonrasında ise ilgili bölümlerin YGS tercih kılavuzunda yer alması gerekmektedir. Yüksekokulumuzda halen 9 öğretim görevlisi, 1 öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr), 5 idari personel (memur), 1 yardımcı personel (teknisyen), 5 özel güvenlik görevlisi ve 4 yardımcı hizmetler görevlisi istihdam edilmektedir. Açık olan 7 programda toplam 874 kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. Fakat 264 öğrencinin kaydı pasif durumda devam etmektedir. Yani 610 öğrencimiz aktif olarak okuluna devam etmektedir. Açık 7 programımızda 465 yeni öğrenci kontenjanı bulunmaktadır. Son üç yılda ortalama 400-450 öğrenci Hisarcık MYO’yu tercih etmekte, fakat bunların yaklaşık 300’ü yeni kayıt yaptırmakta, kontenjanların yüzde 40-45’i boş kalmaktadır. Kontenjanların neden boş kaldığı konusunda yorum yapmak yerine, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Lakin Hisarcık’ın ve Hisarcık MYO’nun her türlü ortamda daha iyi tanıtılması, bağlantı yollarının iyileştirilmesi ve öğrenciler için daha çekici hale getirilmesinin, hem Hisarcık, hem de Hisarcık MYO’nun geleceği için çok önemli olduğunu belirtmek gerekir. Diğer yandan, Rektörümüz Remzi Gören ve rektörümüzün öncülüğünde Müdürlüğümüz, yeni öğrencilerin gelmesi, öğretim görevlilerimizin sayısının artırılması için gerekli bütün resmi girişimleri tamamlamış ve yeni kadroların açılmasını (kadro onayları için Maliye Bakanlığı ve YÖK izni gerekiyor) beklemektedir. Belediye Başkanımız da bu alanda desteklerini bizden esirgememektedir.”dedi.
"HALKIN DESTEĞİ ŞART"
İlçede daha çok öğrenci misafir etmek veya yetiştirmek için neler yapılması gerektiği konusuna da değinen Özcan, ”Hisarcık MYO, Hisarcık için son derece önemli bir kurumdur. Bu kurumun gelişmesi demek, Hisarcık’ın gelişmesi demektir. Rektörlüğümüz ve Müdürlüğümüz, Hisarcık MYO’nun geliştirilmesi için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışmaktadır. Belediye Başkanlığı ve Derneğimiz de bu yönde çaba harcamaktadır. Daha ileriye gidebilmek için bütün Hisarcık’ın desteğini almamız gerekmektedir. Bu desteği ne derneğimize olan ilgide, ne sosyal medyada, ne de halk arasında henüz görebilmiş değiliz. Kısıtlı personel, kısıtlı bütçeler ve imkanlar dahilinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kapımız herkese açık. Yapıcı eleştirilere, merak edilenleri sormak isteyenlere ve destek vermek isteyenlere her zaman açığız. Hisarcık halkını okulumuza hem maddi hem de manevi destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.(MA-EFE)